ÇEŞME GEZİLECEK YERLER

Ege'nin incisi İzmir'in nadide ilçelerinden biri olan Çeşme, tatilcilerin her yaz akın ettiği yerlerin arasında yer alıyor. Burası hem tarihi açıdan hem de tatil mekanı olarak gezilecek yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle Çeşme gezilecek yerler listesi ile karşınızdayız.

Çeşme'de bir çok otel, tarihi mekan, bar, eğlence kulübü gibi yerler vardır. Tatil sezonunda gidebileceğiniz şehirlerin başında gelen Çeşme aynı zamanda güzel koylarıyla göz kamaştırıyor.
ÇEŞME GEZİLECEK YERLER
Çeşme gezilecek yerler listesinde ilk olarak Eşek Adası'na yer veriyoruz. Bu ada sevimli eşekleriyle görenleri büyülüyor. Bu adaya düzenlenen günübirlik tekne turları ile harika bir gün geçirebilirsiniz. Aynı zamanda su sporlarına oldukça yatkın olan bir denizi bulunmaktadır. Bu nedenle sporcuların en çok tercih ettikleri adaların başında gelmektedir.

Çeşme'de bulunan Erythrai Antik Kenti bu şehre farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Bölgenin bilinen ilk yerleşim yeri olan bu kentten antik zamandan kalan eserlerin kalıntılarını görebilirsiniz. Çeşme planınıza bu antik kenti eklememek çok büyük hata olur doğrusu.

Osmanlı padişahlarından biri olan Muhteşem Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray, şu an için Çeşme'de otel olarak kullanılmaktadır. Burayı gidip görmemek akıl karı değildir. 16. yüzyılda inşa edilen bu yapı Osmanlı döneminin tarihi havasını buram buram sizlere aktaracaktır.

Çeşme'de bir de Osmanlı dönemine ait muhteşem bir kale bulunmaktadır. Bu kale aynı zamanda içerisinde bir müze barındırmaktadır. Bu müzenin içeriği çok geniştir. 126 tane etnografik, 320 adet arkeolojik ve 31 tane sikke teşhir edilir bu müzede. Çeşme'nin tarihini detaylı bir şekilde burada bulabilirsiniz.

Çeşme'nin küçük ama sevimli bir köyü olan Germiyan en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu bölgenin insanları tipik Ege coğrafyası insanının samimiyetini taşımaktadır. Ayrıca bol bol zeytin ağaçları bulunur burada.

Alaçatı ise Çeşme'de gezilecek yerlerden bir tanesidir. Burada su sporlarını rahatlıkla yapabilir ve harika koyları gezebilirsiniz. Yel değirmenlerini, taşlı kahveyi ve Meydan'ı görebilir, buralara istemsiz bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Çeşme'de ayrıca ılıcalar da mevcuttur. Bu ılıcaların suyunun ısısı 60 dereceye kadar çıkmaktadır. Havuzlarının ve banyolarının şifa niyetine kullanıldığı burası bir çok hastalığın tedavi edildiği, hastane olmayan yerlerdir.

Yorumlar

  1. Çeşme'de ben alaçatı sokaklarını çok seviyorum ve tabii ki alaçatı sahilini de.

    YanıtlaSil
  2. ilgi duyduğum ama fırsat bulupta bir türlü gidemediğim yerlerden biri ceşme.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar