BODRUM GEZİLECEK YERLER

Muğla'nın en gözde tatil mekanlarından biri olan Bodrum her yıl yerli ve yabancı tatilciye konaklama hizmeti veriyor. Tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Bodrum gerçekten de, tarihi, beyaz evleri ve denizi ile gelenleri adeta büyülüyor. Bu yazımızda sizleri gitmeden de etkisi altına alabilecek Bodrum gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

Her antik şehirde olduğu gibi Bodrum'da da bir kale vardır. Bu kale 1402 yılında Rodos Şövalyeleri tarafından yaptırılmıştır. 15. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar yapısını koruyan Bodrum Kalesi harika bir görünüme sahiptir. Bodrum Kalesi'nde ayrıca Su altı Arkeolojik Müzesi'de bulunmaktadır. Türkiye'nin en iyi su altı mekanlarından biri olan bu müze, Bodrum'a gidip de görülmesi gereken yerlerden biridir.
BODRUM GEZİLECEK YERLER
Bodrum'da Dünya'nın 7 Harikası'ndan biri olarak gösterilen Halikarnas Mozolesi vardır. Burası harap olan bir tarihin başladığı ve bitti yerdir. Burada bulunan kalıntılar İngiltere'ye kaçırılan eserin parçalarıdır. Tarihin bağrından kopan bu yer yıl içerisinde bir çok yerli ve yabancı turist çekmektedir. Bu kalıntılar Bodrum Kalesi yapımında da kullanılmıştır. Bodrum'a gidince mutlaka buraya uğramalısınız.

Ege kentlerinin bir diğer özelliği olan antik tiyatrolar burada da karşımıza çıkıyor. Bodrum'a ait olan Antik Tiyatro harika bir yapıya ve kurguya sahiptir. Zamanında burada sergilenen gösterileri izleyicilerin rahat görebilmesi açısından oturulacak yerler dik bir merdiven şeklinde yapılmıştır. Günümüzde burası bir çok gösteriye ve oyuna sahne olmuştur. Sağlamlığını eski günlerden beri koruyan tiyatro, buraya gidenleri eski zamanlara götürecek niteliktedir. Mutlaka buraya gitmenizi öneriyoruz.

Bodrum'un plajları dünyaca ünlüdür. Buralarda bir çok ünlü isme rastlamak mümkündür. Denizin adeta bir çarşaf gibi uzandığı bu plajlar oldukça kalabalık yerlerdir. Yerli ve yabancı insanların bir arada tatil yaptıkları bu plajlar canlılığını sürekli taze tutmaktadır.

Bodrum koyları da görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Bu koyların başında Bardakçı Koyu ve Bağla Koyu gelmektedir. Bardakçı Koyu Bodrum'un en kalabalık koylarından biridir. Yalnız buraya ulaşım biraz güçtür. Taksi botların ulaşımda kullanılması buraya gidilemez anlamına gelmemektedir. Bu durum bile koyun kalabalık olmasına engel değildir.

Bağla Koyu ise denizin en güzel olduğu yerlerden biridir. Burada bulunan eşsiz manzara sizleri büyüleyebilir. Ünlü şairin de dediği gibi: Siz gidersiniz ama aklınız burada kalır. Bu koy gerçekten de görenlerin uzun zaman geçirmek istediği ender yerlerden biridir.

Bodrum'un en güzel koylarından biri de Aspat Koyu'dur. Bu koy yeşilin en düşük tonundan en yüksek tonuna kadar deniz mavisi ile buluştuğu eşsiz yerlerden biridir. Burada geçireceğiniz tatil ruhunuzu dinlendirir ve sağlığınıza çok iyi gelebilir. Yeşili ve maviyi bir arada bulabileceğiniz Aspat Koyu gidip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Yorumlar

  1. Akdeniz ve Ege sahillerinde bir çok yerde tatil yapma fırsatı buldum. Bodrum tatilini ise seneye düşünüyorum. Bu içerik faydalı oldu benim için.

    YanıtlaSil
  2. 2 yaz tatilinden beri Alanya'ya gidiyorum bu sefer Bodruma gideceğim arkadaşlarla. Aspat Koyu'yu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Bodrum ülkemizin cennet gibi yeridir. Muğla ve civarı hepsi çok güzel gezilecek ve tatil yapılacak yerlerden biridir. Özellikle en ünlü olan bodrum harika

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar