AYVALIK GEZİLECEK YERLER

Ayvalık, Balıkesir'in Ege Bölgesi'nde kalan nadide bir ilçesidir. Tatilcilerin en çok tercih ettikleri mekanlardan biri olan Ayvalık gerçekten de buraya gelenleri etkisi altına almayı başarıyor. Sizler de Ayvalık'a bir gezi düşünüyorsanız, Ayvalık gezilecek yerler listenizi hazırlamanızı öneriyoruz. Bu liste için bizlerin de sizlere küçük ama değerli önerileri bulunuyor. İşte o öneriler...
AYVALIK GEZİLECEK YERLER
Ayvalık Cunda Adası oldukça ünlü bir yerdir. Burası yıl içerisinde bir çok ünlüyü misafir etmektedir. Üzerinde yerleşim yapılan tek ada olan Cunda adası, Alibey Adası olarak da adlandırılmaktadır. 20. yüzyılın son 5 yılında inşa edilen bir köprü ile bu adaya ulaşım karayolu ile sağlanabilmektedir. Aynı zamanda bir çok Ege Denizi'ne kıyısı bulunan şehirden buraya tekne turları düzenlenmektedir. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü ise buradadır. Özel bir anlam taşımaktadır.

Cunda Adası'nda bir çok manastır ve kilise bulunmaktadır. Adada bulunan bu kiliselerin en önemlisi ve büyüğü Taksiyarhis Kilisesi'dir. Bu kilisenin çanı ise İzmir'in Bergama ilçesinde müzede bulunmaktadır. Bu adada daha önce tadına bakmadığınız lezzetlere şahit olabilirsiniz.

Ayvalık'ın enfes yerlerinden biri de Şeytan Sofrası'dır. Buranın anlamı üzerinde şeytanın ayak izi bulunduğuna inanılan lav birikintisinden gelmektedir. Buradan eşsiz Yunan adaları görülebilmektedir.

Ayvalık'ın Sarımsaklı plajları oldukça meşhurdur. Yaz mevsiminde binlerce kişiyi ağırlayan bu plajlar muhteşem bir görüntüye sahiptir. İnsanların tıklık tıklım doldurduğu plajlar yaz mevsimlerinde nüfus patlaması yaşamaktadır. Bu plajlar üzerinde bir çok otel ve pansiyon bulunmaktadır. Her türlü tatilcinin bütçesine uygun konaklayabileceği mekanlar mevcuttur.

Ayvalık'ın en önemli kilisesi olan Taksiyarhis Kilisesi 1873 yılında inşa edilmiştir. Kilisenin çanı Bergama Müzesi'nde bulunmaktadır. Kilisenin bir diğer önemli özelliği ise Hristiyanlar ile Müslümanları bir araya getirmesidir. Klise geçmişten günümüze özelliğini her daim korumuştur. Hiç bir bozulma göstermeyen eserlerin başında gelmektedir.

Ayvalık'ın camilerinden biri olan Çınarlı Cami'si ilk önce kilise olarak yapılmıştır. Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte tekrar restore edilerek camiye dönüştürülmüştür. Bu cami gerçekten de şaheserdir. Ayvalık'ta görmeniz gereken eserlerden bir tanesidir.

Ayvalık'ta bu kadar gezip görülecek yer varken es geçmek pek de mantıklı gözükmüyor. Çok uygun fiyatlara tatil yapabileceğiniz yerlerden biri olan Ayvalık, aynı zamanda bir çok ünlü isme ev sahipliği yapmaktadır.

Yorumlar

  1. Balıkesir de bir süre kaldım. Küçük ama o kadarda küçük bir il değil genel olarak çok öğrencilerin ve tatilcilerin yer aldığı bir ildir. güzeldir birçok ilçesini severim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar