ALANYA GEZİLECEK YERLER

Akdeniz'in nadide şehirlerinden biri olan Alanya gezilecek yerler bakımından oldukça bol seçeneğe sahiptir. Bu seçenekler arasında kaleler, koylar, antik kentler, mağaralar ve müzeler bulunur. Tabii bunların yanında kendine has tarihini ve yaşamını barındıran camileri, müzeleri ve plajları da bulunur. Dilerseniz sıradan başlayalım anlatmaya...

Alanya Kalesi ile turunuza başlayabilirsiniz. Bu kale Selçuklu hanedanlığı tarafından yapılan tek kaledir. Burada 83 adet kule, 140 adet burç ve 3 adet sur bulunur. Aynı zamanda içerisine aldığı mekanda saraylar, camiler bulunur. Şimdilerde burası açık hava müzesi olarak kullanılmaktadır.
ALANYA GEZİLECEK YERLER
Alanya'da bulunan Kızılkule Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat döneminde inşa edilmiştir. Kızılkule ismini inşasında kullanılan kırmızı renkli tuğlalardan almaktadır.

Alanya antik kentler bakımından oldukça zengin bir yerdir. Burada Leartis Learty, Karaburun, Aital ve Eski Şehir Kasra Hamamları bulunur.

Leartis Learty hamaları, kiliseleri ve kuyularıyla harika bir görünüme sahip olan Alanya'nın antik kentlerinden biridir.

Alanya bir çok ünlü camiye ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan en ünlüsü ise Sülaymaniye Camisi'dir. Bu cami 1231 yılında Alaeddin Keykubat döneminde inşa edilmiştir. Yıllar sonra cami bir harabeye dönüşmüş ve 16. yüzyılda Muhteşem Süleyman tarafından tekrardan restore edilmiştir. Moloz taşlarından yapılan bu cami aynı zamanda Alaeddin, Süleymaniye ve Kale olarak da adlandırılır.

Alanya kervansaraylara da ev sahipliği yapmaktadır. Alara Sarayı bunlardan en ünlüsüdür. Alara Nehri'ne yakın olan bu saray adını nehirden almaktadır. Bu eser de Alaeddin Keykubat dönemine aittir. Hamamlara, camilere ve kiliselere sahiptir.

Eski insanların barınak ve sığınak olarak kullandıkları yerlerden biri olan mağaralar bu şehirde sıkça baş göstermektedir. Damlataş Mağarası en bilindik mağaralardan bir tanesidir. 1948 yılında ortaya liman çalışması esnasında çıkmıştır. Yaklaşık 70 yıldır koruma altında olan bu mağara astımlı hastalara iyi gelen bir havaya sahiptir. Alanya ziyaretinde mutlaka buraya gelmenizi öneriyoruz.

Alanya arkeoloji, etnograf, şehir kalesi ve Atatürk evi müzelerine sahiptir. Gezilmesi gereken bu dört müze çok önemli eserlere ve kişiliklere sahne olmaktadır. Arkeoloji Müzesi'nde bulunan Herakles heykeli bu anlamda en değerliler arasında yer almaktadır. Alanya ziyaret defterine bu müzeyi eklemeyi unutmayınız.

Son olarak Alanya bir çok güzel plaja sahiptir. Tatilcilerin yazlık olarak tercih ettikleri bu plajlar eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist çeken bu plajlar Alanya'ya canlılık katmaktadır.

Alanya'nın bu kadar çok gezilecek yeri varken gidip görmemek ve bunun üzerine yurt dışına çıkmak yapılacak en büyük hatalardan biri olur.

Yorumlar

  1. alanyanın gezilcek yerleri bitmez bence her yeri tarh ve doğa kokan bir yer

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar