SİVİLCE İZLERİNE NE İYİ GELİR? SİVİLCELER İÇİN ÖNERİLER?

İnsanlar ciltleri ne kadar pürüzsüz olur ise o karda kendilerine öz güvenleri olur ve aynı zamanda kendilerini daha güzel görürler.
SİVİLCE İZLERİNE NE İYİ GELİR? SİVİLCELER İÇİN ÖNERİLER?
Sivilceler ise bir cilt problemi olurken hemen hemen her insanın hayatının uzun ya da kısa bir döneminde sivilce ile yaptığı bir savaş hikayesi vardır. Özellikle yüz bölgesinde yoğun olarak oluşabilen sivilceler aynı zamanda vücudun diğer bölgelerinde de görülebilmektedir.

Sivilce oluşumunun temel nedenleri cildin yağ oranının oldukça yüksek olması ya da vücudun hormon dengesinde görülen düzensizliklerdir. Bu gibi sorunlar ciltte yoğun bir sivilce problemini de beraberinde getirmektedir. Sivilce ya da diğer adı ile akne problemlerine kesin bir çözüm bulunmadığında ya da başta önlem alınmadığında ise vücutta lekeler yaparak kötü bir görünüme ortam hazırlamaktadır.

Sivilce Lekelerini Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Sivilce lekeleri özellikle yüz bölgesinde meydana geldiğinde ciddi bir psikolojik bunalım haline gelebilmektedir. Sivilce lekeleri öncelikle sivilcelerin oluşması ile meydana gelmektedir. Ancak her sivilcenin ardından sivilce lekesi bırakması kesin değildir. Bu durum kesinlikle kişinin elindedir. Vücuda ne kadar iyi ve doğru yöntemler ile bakılır ise sivilce oluşumu da sivilce lekelerinin oluşumu da o kadar engellenebilmektedir. Dolayısıyla da hem sivilce oluşumunu hem de sivilce lekelerini baştan engellemek için;

•    Cilt düzenli olarak sabah ve akşam yıkanarak temiz tutulmalıdır.

•    Cildin yıkandıktan sonra olması gerekenden daha fazla kuru olmaması için nemlendirici kullanılmalıdır.

•    Yüz bölgesinde çıkan sivilceler kesinlikle sıkılmamalıdır ve sivilceler ile oynanmamalıdır. Bu durum sivilce lekelerinin temel nedeni olmaktadır.

•    Kozmetik malzemeler deri gözeneklerini tıkayacağından dolayı tercih edilmemeli ya da temizliği ihmal edilmeden yapılmalıdır.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerinin oluşumunun en temel nedeni sivilceleri sıkmak ve sivilceler ile oynamaktır. Bu durum sivilceler iyileşse bile iltihaplanmayı ve sivilce izlerini meydana getirmektedir. Sivilce izlerine iyi gelen doğal yöntemler başında elma sirkesi, toz şeker ve bal gelmektedir. Elma sirkesi içinde cildin ihtiyacı olan tüm vitaminler vardır.

Her akşam yatmadan önce cilde sürülen elma sirkesi sivilce izlerinde büyük etki sağlamaktadır. Toz şeker, sivilce izleri üzerinde peeling etkisi yapacağından dolayı temiz ve nemli cilde uygulandığında sivilce izlerinde büyük etkili olmaktadır. Bal ise cildin ihtiyaç duyduğu sıvı kaynağını sağlamaktadır. Sadece balı temiz yüze sürüp bir süre sonra yıkayarak sivilce izlerinden kurtulmak mümkündür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar